Adventní výzdoba

4556062987698252642-account_id1

Advent je tady! Vyzdobte si byt a zahradu adventní výzdobou…

Adventní výzdoba je jednou z nejočekávanějších výzdob z celého roku. Navozuje čas a kouzlo vánoc, proto si na ní dejte opravdu záležet. U nás najdete širokou nabídku Adventní a Vánoční dekorace…

Adventní a Vánoční výzdoba je tvořena z větviček, zdobená přírodními doplňky, jako jsou kaštany,ořechy, sušená jablka, pomeranče a další ovoce, moderní výzdoba je zdobena stuhami, vánočními baňkami, soškami a podobně. Slouží především k dekoraci domácností, vchodu domu, vchodu do zahrad, ale také samotné zahrady.

Adventní výzdoba je také symbol křesťanských, židovských a pohanských tradic, je spjata s mnoha pověrami a mystikou. V dnešní době je na ni kladen velký důraz a je považována za nejdůležitější výzdobu v roce. Proto obchodní domy, města ale i domácnosti se řídí jejími posledními trendy.

Adventní výzdoba je spjata s vánočními zvyky, především se zapálením svíčky na první Advent. Máte-li moderní dekoraci, svíčky na ní nemusí být umístěny. Pak postačí zapálení svíčky v její blízkosti. I když Češi patří mezi ateistické národy, Vánoční čas si umíme náležitě užít a striktně jej dodržujeme. Dokonce jsme ve výzdobě tak kontroverzní národ, že dodržujeme typické aranžmá. Tradiční barvy používané v době Vánoc jsou zelená, zlatá, červená a bílá. V našem květinářství nabízíme tradiční dekorace, ale mi moderní dekorace. Nabízíme také výzdobu kanceláří, recepcí, hotelových pokojů, lobby barů, a komerčních prostor. Důležitá je pro nás klientova spokojenost, proto na přání každého zákazníka zhotovíme dekoraci na míru jeho přání.

Darované jmelí

Dnes si lidé s velkou oblibou darují jmelí. Jmelí musí být vždy darované! Pak do domu podle tradice přinese štěstí a požehnání, podle Keltů také plodnost. Pod větvičkou se zamilovaní líbají proto, aby si zajistili lásku a věrnost do příštích vánoc.

Barborka na vánočním stole

Na svátek svaté Barborky, který spadá na 4. prosinec, se v dnešní době uchytila tradice řezání Barborek. Jsou to větvičky stromů a keřů, které do vánoc mohou rozkvést. Nejoblíbenější jsou třešňové a višňové větvičky, které krásně provoní svými květy vánočně prostřený stůl, můžeme ale také použít větvičky kaštanu, dřínu a podobně. Vykvete-li Barborka do vánoc, přinese vám podle pověry do domu štěstí a děvčatům na vdávání předpovídá svatbu. V minulých dobách, Barborka, stejně tak jako dnes Mikuláš, přinášela dárky v podobě čokolád, ovoce a drobných dárečků.

 

 

Napsat komentář